Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ » ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Rossiu di Munte ΓινιέτςRossiu di Munte Γινιέτς
 
Συνοδεύει
Kυρίως κρέατα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.
Χαρακτηριστικά
Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες βαρελιού.Στο στόμα είναι γεμάτο με πολλές και πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Οινοποίηση
Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση για 22 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20° και 25° C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Alliers Chauffe Legere - Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες τουλάχιστον.
Μικροκλίμα
Ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό με αρκετές καταιγίδες. Το παραπάνω κλίμα βοηθάει τόσο στην άργη ωρίμανση των σταφυλιών με ταυτόχρονη διατήρηση της οξύτητας όσο και στην πολύ καλή φαινολική ωρίμανση.
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςCabernet Sauvignon
ΠεριοχήΓινιέτς Μέτσοβο
ΈδαφοςΑμμοαργιλοπηλώδες με χαλίκια
Στοιχεία Ταυτότητας
  • Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο
  • Προέρχεται από συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο στο Γινιέτς, όπου τα κλήματα Cabernet Sauvignon είναι φυτεμένα το 1958-59. Τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon που φυτεύτηκαν στην Ελλάδα. Παραγωγή 300 κιλά το στρέμμα
  • Περιορισμένης κυκλοφορίας
Rossiu di Munte Γινιέτς

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0004 s, 0 request(s), PHP: 0.0694 s, total: 0.0698 s, document retrieved from cache.